Het hoge Noorden

IMG_4682.JPG

We cruisen door Zweeds Lapland. De zon schijnt. The tallest man speelt op de achtergrond. We turen met zen drietjes uit het raam. De berken in hun gele herfstkleur steken als gouden vlammen af tegen het donkergroen van de naaldbomen. Het voorbijrollende landschap smeekt om floeren hemden, wollen sokken en warme chocolademelk bij een houtvuur. De herfst is hier al even begonnen en de winter loert. De zomer zit er op. Het is tijd om de ganzen zuidwaarts te volgen en om afscheid te nemen van het mooie, hoge Noorden.

IMG_4742

IMG_4696.JPG

IMG_4744.JPG

De voorbije vijf weken vertoefden we boven de poolcirkel. De lofoten met zijn pittoreske vissersdorpjes omgeven door dramatische, granieten rotswanden die verdwijnen in de zee.

IMG_4322.JPG

De solitude in Hamarøy.

IMG_4693.JPG

Het schattige eiland Senja. Een citytrip in Tromsø, het Parijs van het hoge Noorden. En de lieflijke eilandengroep Vesterålen waar potvissen met hun staarten wuiven vooraleer ze opnieuw de ongelooflijke dieptes opzoeken.

IMG_4753

IMG_4717.JPG

We klommen, surften en wandelden er lustig op los. We leerden nieuwe mensen kennen, nieuwe verhalen en perspectieven. Getriggerd door de uitspraak “Paul Watson is a terrorist” en de “Carpaccio van zeehond en walvis” op de menukaart geraakten we in de ban van walvissen.

 

IMG_4751

We kregen bezoek van Gunter en van Elke. Het is fijn om ons avontuur te delen met goede vrienden. Samen genoten we van avonden vol aurora, van pannenkoekenfeestjes, van bessen plukken en van roadtrippen door adembenemende landschappen.

IMG_4713

 

IMG_4739
Maar het was niet enkel euforie in onze #vanlife bubble. Noorwegen is duur en soms heel koud. En wij werkloos en dakloos. Eind augustus hadden we het een week echt heel koud. Regen, winterse temperaturen en zware stormwinden vereisten de nodige weerstand en veerkracht.

IMG_4710.JPGGelukkig was september milder en kregen we zelfs enkele hete dagen indian summer.
IMG_4692IMG_4695
Nu zijn we onderweg naar “huis” voor een korte pitstop alvorens we de Spaanse winter opzoeken.

IMG_4685.JPG

Thuis komen doen we niet in ons huisje met blauwe deur in het bruisende nekkerspoel. Thuis komen doen we wel door een gezellig samenzijn met familie en vrienden.

Tot snel, schatties!

Knuffels,
Silke Wannes & Wobbe

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Het hoge Noorden

  1. Wow, wat een prachtige foto’s ! In 2011 hebben wij mogen genieten van de fjorden, dat was al geweldig. Prachtig land,, jullie avonturen moeten wij nog grondiger lezen, sorry daarvoor. Dikke kus uit Schelle van Willy en Chris Op de Beeck- Koeck van “vrijdag de 13de ploeg”!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s