Noorwegen is magisch

IMG_4215Ik zit op een crashpad in een oude Citroën Jumper, nippend van een kruidenthee. We kijken uit op Skagenstranden, een surfstrand omgeven door steile kliffen, waar ook een bouldergebied ligt. Je leest het goed, een paradijs voor ons. Terwijl ik hier zo zit, bedacht ik me dat het tijd was om te beginnen aan een eerste blogbericht.

Noorwegen is magisch.

IMG_4184

Zodra we Noorwegen binnen reden bleef ik na iedere bocht herhalen “ma nee, dees is ni normaal!” of “ma nee dees kan toch ni?!”. Want bij iedere bocht die we namen verscheen er een nieuw instagram perfect landschap. Ik nam mezelf voor om hier iedere dag bewust van te zijn, om niet gewoon te worden aan deze fabels van landschappen. Iedere dag doe ik opnieuw de vergelijking met ons Mechels broek en steeds opnieuw is de conclusie “ni normaal”.

IMG_3730
Noorwegen is een paradijs. Overal zijn rotsen. Overal rivieren.
In en op onze camionette liggen een klimtouw, crashpads, wildwaterkajaks, een golfsurfplank, mountainbikes, yogamatten, wandelschoenen en loopschoenen. Genoeg speelgoed om ons zoet de houden.

IMG_4259

Tussen regenbuien door, klommen we op droge rots ten zuiden van Bergen en in de omgeving van Oppdal. Surfen in de Noorse zee was warmer dan verwacht. Blijkbaar brengt de golfstroom verwarmd water naar de Noorse kusten. Per kajak verkenden we de family runs van Sjoa, Otta en Driva. En Wannes deed nog wat echt wildwater met (nieuwe) vrienden. Als we een jogje zetten zijn we hip en helemaal mee met de laatste trailrun trend. Onze yoga plekken lijken in scène gezet voor een foto shoot. Alleen is het echt. En geloof me yoga met uitzicht is pure namaste.

 

En voor Wobbe geldt: zolang er takken zijn is het goed. So far, so good.

IMG_4050

En ja, ik heb ook al gevloekt op Noorwegen, zei het zelden en eigenlijk nooit. We zijn hier nu iets meer dan een maand en ik stelde reeds 3 keer de vraag “Waarom zitten we niet in la douce France of in Catalunya con mucho calor?”. Want ja, het regent hier af en toe. En ja, de temperaturen schommelen tussen de 10 à 15 graden. Maar dan kijk ik rond en dan weet ik het weer. Het is hier magisch.

IMG_4255

IMG_4256

IMG_4257

 

We zijn nu drie dagen in Løfoten. Vandaag regende het veel, ideaal want gisteren en eergisteren hebben we onze lichaampjes kapot geklommen. Ondertussen belooft de zon een mooie zonsondergang en dineren we zo meteen in stijl met onze room with a view.
Aha, Wannes is daar met het avondeten, vers gevangen vis!

Groetjes.

Silke, Wannes & Wobbe

PS: op 1 avond zagen we 11 elanden.

IMG_4237

IMG_4226

Advertisements

12 thoughts on “Noorwegen is magisch

 1. Aaaah, van die foto op het touw krijg ik hoogtevrees! 😉
  Maar prachtig zeg, Noorwegen is voor jullie gemaakt precies, avonturiers pur sang.
  En in het Zuiden is het veel te warm en dor in de zomer, ga daar maar in de winter heen.
  Geniet van de vis!

  Like

 2. Het is daar ongelooflijk mooi. Echt genieten alleen al bij het zien van jullie foto’s.
  Mooi verslag, meiske!
  Geniet van de natuur en vooral ook heel erg van mekaar… maar (ik wil niet zeuren) blijf toch wel opletten en hou het voorzichtig hé.
  Dikke zoen van de mama.

  Like

 3. Ik ben een Scandinavië fan en dus ook van Norge , geniet van jullie verhaal en foto’s. In het verleden heel wat maanden met een camper daar rondgereden. Tot in het noorden tot aan
  de Russische grens, gezwommen in de Barentszee dat was echt zo koud dat het pijn deed.
  Ik wens jullie nog een hele fijne tijd, wat een ruimte en vrijheid om zo te reizen hè .
  Zal regelmatig bij jullie lezen.
  Warme groet van Mieke.

  Like

 4. Naast alle andere talenten ook nog een schrijftalent?! You are unstoppable my friend. Geniet ervan, maar daar twijfel ik zelfs geen seconde aan 🙂 xx

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s